Skip to content

Aplicatii Server vs. Web Server

Ce este un Application Server?

Un server de aplicație este un cadru software, care este dedicat eficientă a programelor, rutine, sau scripturi pentru a sprijini construirea de diverse aplicații. Acest termen a fost inițial folosit pentru a descrie aplicatii client-server și servere, care a fugit servicii SQL și serverele middleware, astfel încât să fie în măsură să le diferenția de servere de fișiere. A fost mai târziu că termenul ajuns să fie folosit în contextul de aplicații web. Cu toate acestea, ea a evoluat într-un strat de servicii mai cuprinzătoare. Un server de aplicație nu este altceva decât un set de componente, care sunt accesibile la dezvoltator software printr-un API definit de platforma in sine. În aplicații web, aceste componente sunt de multe ori în aceeași mașină ca serverul web ca post principal este de a sprijini construirea de pagini dinamice. Cu toate acestea, acum ele nu vizează doar generarea de pagini web, acestea pun în aplicare, de asemenea, servicii cum ar fi clustering, fail-over, și load balancing. Datorită acestui fapt, dezvoltatorii pot concentra energiile pe implementarea logicii de business.

web-servers-and-computers

Ce este un web server?

Un server web este un program de calculator care oferă conținut, cum ar fi paginile web, folosind Hyper Text Transfer Protocol (HTTP), pe World Wide Web. Termenul poate sta, de asemenea, pentru un computer sau o mașină virtuală, care se desfășoară un program de. Obiectivul principal al unui server web este de a furniza paginile web clientilor. O astfel de livrare este format din documente HTML sau orice conținut suplimentar, care pot fi incluse în document, cum ar fi imagini, foi de stil, și JavaScript. Comunicarea este inițiată de client, numit de obicei un browser web sau șenile web. De a face cerere pentru un pic specifice de informații folosind HTTP, cererea este îndeplinită cu un răspuns de server și conținutul este trimis peste. În cazul unei probleme, un mesaj de eroare este trimis înapoi. Serverul primește, de asemenea, conținutul de clienti. O astfel de caracteristică este adesea folosit pentru depunerea formularelor web și pentru încărcarea fișierelor.

Application Server Vs. Web Server

Ca exista o confuzie cu privire la software de aplicație și software de sistem, există, de asemenea confuzie cu privire la servere de web și servere de aplicații. Diferența de bază dintre acestea este faptul că serverul de web servește pagini pentru vizualizarea într-un browser web, în ​​timp ce un server de aplicații oferă metodele necesare care pot fi apelate prin aplicațiile client. Cu alte cuvinte, cereri HTTP sunt gestionate de servere de web și logica de afaceri este servit la programe de aplicații printr-o serie de protocoale de serverul de aplicații. Într-o aplicație server de, un client poate utiliza servere GUI și web, în ​​timp ce în servere web clientul poate folosi HTML sau HTTP. Dacă este orice funcționalitate să fie adăugată, o cerere adaugă la fel, cu toate acestea, nu același lucru se întâmplă cu servere de web.

Servere de web nu acceptă sau oferă conceptul de multi-threading. Cu toate acestea, în servere de aplicatii, există caracteristici, cum ar fi gruparea conexiunilor, izolare pooling, multi-threading, etc. Cele mai frecvente exemple de servere de aplicații sunt Application Server Java, WebLogic Server, Apache Geronimo, etc. Pe de altă parte, exemplele de servere web sunt Microsoft IIS, Apache, etc.

Published inComunicatii

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *